sâmbătă, 16 martie 2013

Kalinihta, Dimitri!

Duminica, un baietel grec care era in tratament la Institut Gustave Roussy a fost chemat de Dumnezeu. Uitasem ca moartea face parte din viata si eram sigur ca Dimitri, 5.ani, se va face bine si va ajunge vara asta la mare. Singura consolare este ca macar Dimitri a fost impartasit saptamana trecuta de un preot roman cu mare har, Parintele Razvan. Acesta a facut un efort sa vina sa le impartaseasca pe Ioana si pe Bianca(fetita unei alte familii de romani) si l-a impartasit si pe Dimitri. Scriu si nu imi vine sa cred ca acest baietel minunat, care in urma cu o luna se juca in sala copiilor de la Maison des parents Roland Mc Donald, nu mai este. Imi amintesc ca Ioana ii ciocanea in geamul salii si el facea la fel, apoi minunea noastra de fetita il striga din toate puterile: DIMITRII!
Sora lui Dimitri a fost prima prietena adevarata a Ioanei din Franta, nu as fi crezut ca un alt copil, chiar de 6 ani, se poate purta atat de frumos cu fetita noastra, cu atata grija.
Aveam de mult in plan sa o impartasim pe Ioana insa faptul ca nu putem sa utilizam mijloacele de transport in comun ne-a facut sa tot amanam. Parintele Razvan a venit el la noi iar prezenta lui si ritualul impartasaniei au linistit-o pe Ioana, la fel cum la Fundeni Parintele Stefan reusise.
Suntem convinsi ca Dumnezeu are grija de Ioana si o va face bine pentru ca ne-a trimis semne care arata o imbunatatire a starii ei, de la 2 transfuzii pe saptamana la nici una in ultimele 10 zile diferenta e vizibila. In plus, si starea de spirit este alta, Ioana a mai rarit joaca cu seringile, acum incearca si jocuri fara legatura cu analizele sau spitalul..
Chiar daca ii este foarte greu, Ioana este o curajoasa si o luptatoare, nimic nu o poate face sa renunte sau sa oboseasca, speram ca Dumnezeu sa ne ingaduie sa o pastram asa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

trista veste si pentru un strain, daramite pentru parinti sau cei din jur, ca si voi, care isi doresc din suflet sa nu ajunga copilul lor asa de repede la acest final. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! si sa va dea puterea sa luptati mai departe pentru viata fetitei voastre, Ioana-Alberta! nu am putut spune si "sa-l ierte de pacate", chiar daca asa e crestineste, insa ce pacate a putut face un copil pana la varsta de 5 ani? tare dureros....